این مطلب را به اشتراک بگذارید
قدیمیترین خودروهای تمام برقی مربوط به اواخر قرن ۱۸ میلادی بوده است. در این سالها میزان تولید خودروهای الکتریکی که انرژیهای پاک را به جای انرژی سوختهای فسیلی استفاده میکردند بیشتر بوده و همین سبب معروف شدن اواخر سده ۱۸ به سالهای طلایی شده است. در این سالها اولین خودروهای الکتریکی توسط دانشمندان مشهور متولد شدند و میزان تولید و تقاضای آنها در ابتدا افزایش یافت. سپس به دلیل افزایش قیمت ماشینهای برقی، مردم به خرید خودروهای سوختی روی آوردند. مک درایو با انجام تحقیقاتی قدیمیترین خودروهای برقی را شناسایی و در ادامه به معرفی آنها پرداخته است.
قدیمیترین خودروهای برقی چه موقع ساخته شد؟
شاید وقتی صحبت از خودروهای برقی میشود فکر کنید که طراحی و ساخت این سیستم از خودروها به سالهای اخیر برمیگردد ولی جالب است بدانید طراحی آنها قدمت بالایی دارد. تقریبا تاریخچه ساخت این خودروها به بیش از یک قرن پیش برمیگردد. دقیقا سالهای اواخر قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹، سالهایی طلایی بودند که طراحان و سازندگان برای محافظت بیشتر از طبیعت و محل زندگی موجودات زنده، این سیستمهای برقی را طراحی و به تولید رساندند.
طراحان خودروهای برقی
توماس ادیسون دانشمند مشهور در زمینه الکتریسیته را میتوان به عنوان پیشگام ساخت خودروهای الکتریکی و برقی در آمریکا معرفی کرد، این دانشمند آمریکایی چندین عکس با اختراع خود یعنی همان خودروهای الکتریکی دارد و در موزهها از آن نگهداری میشود. ولی طراحی و ساخت این اتومبیل در انگلیس توسط دانشمندی دیگر به نام توماس پارکر صورت گرفت.
با اطلاعات موجود میتوان فهمید این دانشمند بزرگوار در آن زمان یعنی سال ۱۸۸۴ نگرانی بسیار زیادی در رابطه با آلودگی محیط و هوای شهر داشته و به دنبال راهی برای کاهش میزان آلودگی بوده است. استفاده از الکتریسیته و جایگزین کردن آن به عنوان انرژیدهنده به اتومبیل جرقهای بوده که به کاهش آلودگی هوا کمک کرده است.
دلیل استقبال از خودروهای برقی و سوختی در گذشته
یک ویژگی اتومبیلهای برقی که در نظر پیشینیان آمریکا و انگلیس بسیار جالب بوده این است که خودروها نیازی به زدن هندل نداشتهاند و این امر سبب استفاده راحت از خودروها میشد. علاوهبراین امر، خودروهای برقی صدای بلندی نداشتند و همین امور سبب استقبال از ساخت این خودروها در گذشته شد و تولید آنها افزایش یافت. ولی بعدها به دلیل افزایش قیمت خودروهای برقی، مردم به سراغ استفاده از سوخت به عنوان انرژیدهنده به اتومبیل استفاده کردند و تولید و خرید خودروهای سوختی افزایش یافت.
معرفی قدیمیترین خودروهای تمام برقی
در گذشتههای دور هدف از ساخت خودروهای تمام برقی کاهش آلودگی هوا بوده و امروزه نیز به دنبال همین هدف مهم، این خودروها تولید و عرضه میشوند. در گذشتهها تنها چند کمپانی یا چند دانشمند میکوشیدند تا تولید این خودروها و استفاده از آنها را افزایش دهند ولی امروزه به دلیل افزایش معضل گرمایش زمین، علاوهبر کمپانی تسلا شرکتهای زیادی در این زمینه فعالیت میکنند. در ادامه چند مدل از خودروهای تمام برقی قدیمی که توسط دانشمندان مشهور جهان ساخته شده است را معرفی خواهیم کرد.
۱.خودروی برقی ساخت آنیوس ایستوان
آنویس ایستوان جدلیک داشنمند مجارستانتباری بود که به انرژی پتانسیل و انرژی الکتریکی علاقه بسیار بالایی داشت و در صدد بود تا با ایدههایی که دارد چیزی را تولید کند. او در قرن ۱۸ میلادی موفق به ساخت یک موتور الکتریکی شد و توانست آن را در خودرواش تعبیه کند و یک خودروی برقی بسازد. بهطوریکه این موتور برقی را جایگزین اسب کالسکه خود کرده و یک خودروی برقی بسیار ساده که موتور الکتریکی و ساختار چوبی دارد را به تولید رساند.
۲.خودروی برقی رابرت دیویدسون
رابرت دیویدسون از دیگر دانشمندانی بوده که در سده ۱۸ میلادی با هدف کاهش آلودگی هوا در صدد ساخت خودروی برقی بوده است. این شخص برای ساخت خودروی برقی خود از یک اختلاف پتانسیل بسیار ساده که با اطلاعات موجود میتوان فهمید اختلاف پتانسیلی یکبار مصرف نیز بوده یک خودروی برقی ساخت. حداکثر میزان توانایی این خودروی برقی رابرت، در حدی بوده که با بیشترین سرعت، طی کردن مسافتی حدود ۱۲ کیلومتر بر ساعت امکانپذیر بوده است.
۳.خودروی برقی توماس پارکر
توماس پارکر یک دانشمند علاقهمند به علم تجربی فیزیک و برق بوده که وظیفه برقرسانی به مترو در شهر لندن انگلیس را نیز بر عهده داشت. این مهندس انگلیسی در سالهای اواخر قرن ۱۸ که به سالهای طلایی معروفاند به فکر آلودگیهای شهر لندن بوده و با هدف کاهش میزان آلودگی بهطور رسمی اقدام به ساخت خودروی برقی کرد.
خودروهای تمام برقی ساخته شده توسط توماس پارکر به تولید انبوه رسید و جامعه انگلیس نیز به دلیل مزایای بالایی که این خودرو داشت از آن استقبال زیادی کردند. پس میتوان توماس پارکر را به عنوان اولین سازنده خودرو برقی که تولیدات خود را به تولید انبوه نیز رساند معرفی کرد. تلاشهای این فرد در جهت ترغیب افراد جامعه به خرید خودرو برقی نتیجه خوبی داشت و سبب کاهش آلودگی هوای این شهر شد.
۴.خودرو برقی توماس ادیسون
ادیسون که یک دانشمند آمریکایی بود و مانند پارکر علاقه بسیار زیادی به جریان و برق داشت نیز برای اولین بار در آمریکا به کمک هنری فورد توانستند یکی از بهترین مدلهای خودرو تمام برقی را در آن زمان طراحی و تولید کنند. تولید اولیه این خودرو به بیش از ۱۰۰۰ عدد رسید. خودرو طراحی شده توسط ادیسون و هنری بسیار قدرتمند بود و افراد میتوانستند با یکبار شارژ کامل اختلاف پتانسیل آن، مسافتی حدود ۶۰ کیلومتر را طی کنند. مدل این خودرو الکتریکی ادیسون شباهت بسیار زیادی با فورد مدل T داشت.
۵.خودرو برقی ویلیام موریسن
ویلیام موریسن از دیگر دانشمندان آمریکایی علاقهمند به جریانهای الکتریکی و اختلاف پتانسیل بود. این دانشمند نیز در دههای اواخر سده ۱۸ اقدام به طراحی و ساخت خودرو برقی کرد. خودرو برقی او یک اتاقک داشت که میشد ۶ سرنشین در اتاقکش جای بگیرند. موریسن این مدل از خودرو برقی خود را به گونهای طراحی کرد که میتوانسر سرعتی حدود ۲۳ کیلومتر در ساعت داشته باشد.
سخن پایانی
باتوجه به اهمیت بحث گرمایش زمین و افزایش آلودگی هوا در دنیای امروز بهتر است تا تولید و استفاده از خودروهای برقی به منظور کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست در این کره خاکی افزایش یابد. با اطلاعاتی که راجعبه تاریخچه تولید قدیمیترین خودروهای تمام برقی موجود است میتوان فهمید که در قرنهای پیش نیز هدف از تولید ماشین الکتریکی کاهش آلودگی محیط زندگی موجودات زنده است.