این مطلب را به اشتراک بگذارید
همه افراد زمانی که میخواهند با ماشینهای دنده اتوماتیک رانندگی کنند شاید دچار استرس و نگرانی شوند، لازم است بگوییم جای هیچگونه نگرانی نیست و به راحتی میتوان رانندگی با این ماشینها را یاد گرفت. همه ما به رانندگی با خودروهای دنده دستی عادت کردهایم، به همین دلیل تغییر آن به دنده اتوماتیک در ابتدا کمی سخت و چالشی است و به دلیل حس نکردن کلاچ در زیر پا شاید در ابتدا کمی سردرگم باشیم؛ اما پس از مدتی رانندگی با این نوع ماشینها عادت میکنیم. البته توجه داشته باشید که رانندگی با ماشینهای دنده اتوماتیک تفاوت چندانی با ماشینهای دنده دستی ندارند، اما بهتر است به جزئیات لازم برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک توجه کنید تا عملکرد بهتری داشته باشید. در این ادامه این مطلب قصد داریم راهنمای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک را برای شما ذکر کنیم لطفاً با ما همراه باشید.
چگونگی نحوه کار ماشینهای دنده اتوماتیک
در این خودروها نیروی اصلی از موتور ماشین تامین میشود و سپس به چرخها انتقال داده میشود. البته توجه داشته باشید که انتقال نیرو توسط موتور به چرخها باید توسط گیربکس انجام شود و بدون آن نمیتوان نیرو را انتقال داد. میزان نیرو نیز توسط گیربکس تنظیم میشود و با تغییر دنده اتوماتیک به راحتی میتوان میزان لازمی از نیرو را به چرخها انتقال داد. زمانی که میخواهید با این نوع ماشینها حرکت کنید ابتدا باید نیروی لازم برای چرخها را تنظیم کنید و سپس به سراغ تنظیم کردن سرعت و شتاب بروید. پس از آنکه تمامی این موارد را تنظیم کردید گیربکس اتومات کار را بر عهده میگیرد و دیگر نیازی به تنظیم دنده یا سرعت نیست و به همین ترتیب میتوانید به رانندگی خود ادامه دهید. در این نوع ماشینها جای کلاچ خالی است و این اولین چیزی است که توجه افراد بسیاری را به سمت خود جلب میکند، اما بهتر است توجه داشته باشید که کنترل کردن ۲ پدال راحتتر از کنترل کردن ۳ پدال است.
نحوه صحیح استفاده از دنده اتوماتیک
برای استفاده صحیح از دنده اتوماتیک بهتر است قبل از هر چیزی ابتدا با چهار بخش مشترک که در تمامی ماشینهای دنده اتوماتیک وجود دارد آشنا شویم. این چهار بخش عبارتند از:
حرف P در دنده اتوماتیک
حرف P در ماشینهای دنده اتوماتیک معنای پارک را میدهد و زمانی که میخواهید ماشین را پارک کنید دنده را بر روی این حرف قرار میدهید، برای حرکت باید دنده را از روی این حرف بردارید؛ زیرا اگر بر روی حرف P باشد هر کاری کنید ماشین حرکت نخواهد کرد. حتی اگر گاز دهید باز هم ماشین کوچکترین حرکتی نمیکند زیرا شما خودتان ماشین را در حالت پارک قرار دادهاید. رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک بسیار راحتتر از ماشین دنده دستی است، زیرا برای آنکه ماشین دنده دستی در حالت روشن حرکت نکند باید ابتدا ترمز بگیرید و سپس آن را خلاص کنید. در مواقعی که ماشین دنده دستی را خاموش میکنید برای جلوگیری از حرکت نیز باید خلاص نباشد، اما ماشین دنده اتوماتیک این پیچیدگیها را ندارد و کافی است بر روی حرف P باشد تا حرکت نکند.
حرف R در ماشین دنده اتوماتیک
این حرف به معنای بازگشت به عقب است، اگر میخواهید به عقب حرکت کنید کافی است دنده را بر روی حرف R قرار دهید و سپس پای خود را از ترمز بردارید؛ با اینکار ماشین به عقب هدایت میشود.
حرف N در خودرو دنده اتوماتیک
برای آنکه افراد بتوانند سرعت ماشین را در همان حالت نگه دارند از دنده N استفاده میکنند. زمانی که قصد پارک کردن اتومبیل را دارید میتوانید ترمز کنید و سپس دنده را روی N قرار دهید پس از اینکار دستی را بکشید و دنده را روی P پارک قرار دهید.
حرف D در ماشین دنده اتوماتیک
برای اینکه ماشین راه بیفتد باید آن را بر روی دنده D قرار دهید، در واقع این دنده مخصوص حرکت کردن است. برای به حرکت در آوردن ماشین آن را روی دنده D قرار دهید و سپس پای خود را از روی ترمز بردارید تا ماشین شروع به حرکت نماید.
راهنمای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک
برای اینکه عملکرد بهتری با این نوع ماشین داشته باشید و نحوه حرکت آن را بدانید بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- قبل از حرکت تمامی موارد مانند ترمز و پدال گاز را چک کنید، همچنین صندلی و آینه را برای راحتی بیشتر و عملکرد بهتر تنظیم نمایید.
- پس از انجام مواردی که گفته شد پای خود را بر روی ترمز قرار دهید و تا انتهای آن فشار دهید سپس اقدام به روشن کردن ماشین کنید. توجه داشته باشید که قبل از روشن کردن خودرو دنده اتوماتیک حتما پای خود را بر روی ترمز قرار دهید زیرا بیشتر این خودروها بدون فشار دادن ترمز روشن نمیشوند.
- همانطور که پای شما بر روی ترمز است ماشین را روشن کنید و سپس دنده را در حالتی که میخواهید قرار دهید. اگر قصد حرکت دارید دنده را در حالت D قرار دهید اما اگر میخواهید همانجا بمانید دنده را در حالت P قرار دهید.
- پس از انجام تمامی این موارد ترمز دستی را بخوابانید و سپس آرام آرام پای خود را از روی ترمز بردارید و بر روی پدال گاز فشار دهید تا ماشین شروع به حرکت کند و از رانندگی با خودرو دنده اتوماتیک نهایت لذت را ببرید.
نحوه متوقف کردن ماشین دنده اتوماتیک
برای اینکه خودرو اتومات را متوقف کنید پای خود را بر روی ترمز قرار داده و سپس فشار دهید، با اینکار گیربکس به صورت خودکار دنده تا پایین میآورد. توجه داشته باشید که تا زمان متوقف نشدن خودرو به صورت کامل نباید پای خود را از روی ترمز بردارید. زمانی که خودرو از حرکت ایستاد میتوانید پای خود را از روی ترمز بردارید و سپس دنده را بر روی حرف P قرار دهید، و پس از آن ترمز دستی را بکشید و ماشین را خاموش کنید.
نتیجه گیری
امروزه انواع مختلفی از ماشینها تولید میشوند که یکی از آنها خودروهای دنده اتوماتیک هستند. با گذشت زمان این نوع خودروها طرفداران زیادی پیدا کردند و امروزه اکثر افراد آنها را انتخاب میکنند. در این مقاله ما به طور کامل راجع به راهنمای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک صحبت کردیم و نحوه رانندگی با آن، نحوه پارک کردن، روشن کردن و متوقف کردن خودرو را نیز آموزش دادیم. امیدواریم مطالب مفید باشد و نهایت لذت را برده باشید.